Ik ben: ambitieus, creatief, besluitvaardig, enthousiast, flexibel, optimistisch, kritisch, en verantwoordelijk. Dit zijn zomaar een paar begrippen die mijn persoonlijkheid in het dagelijkse leven goed omschrijven.Wie ben ik?

In het dagelijkse leven ben ik werkzaam bij de Koninklijke marine, en besteed ik mijn vrije tijd graag aan een scala aan verschillende hobby’s en interesses. Vanaf jonge leeftijd heb ik altijd belangstelling gehad voor techniek en tegenwoordig is dit in de breedste zin van het woord. Van constructies tot een website maken, ik verdiep mij graag in de materie om erover te leren. De laatste jaren is ook domotica erg bij mij in trek, en onderzoek ik in de praktijk de mogelijkheden ervan binnen de huiselijke omgeving. Inventief zijn is voor mij een uitdaging, en als iets zelf te realiseren is zal ik het (meestal) ook niet laten.

De komende jaren zullen deze zaken helaas wat minder de aandacht krijgen aangezien veel van de beschikbare tijd nodig is om deze HBO opleiding succesvol af te kunnen ronden.

Wie ben ik?


Leidse Onderwijs Instelling

Waarom deze opleiding?

Waarom start iemand aan een deeltijd HBO opleiding, en in dit geval specifiek een HBO opleiding informatica? Voor mij was het in ieder geval een samenloop van omstandigheden. Na verschillende functies gedaan te hebben in de afgelopen 15 jaar bij mij werkgever kreeg ik in Juni 2012 de kans om een HBO informatica via de werkgever te gaan volgen. Na hier eerst goed over nagedacht te hebben heb ik besloten deze kans met beide handen aan te pakken en ervoor te gaan.
Een tweede keus was welke richting in de informatica te gaan volgen? De keuze hierbij was technische informatica of de richting software engineer. Aanvankelijk leek technische informatica interessant, maar ik heb toch gekozen voor de richting software engineer. Deze keuze is mede bepaald vanwege mijn eerdere MBO opleiding technische informatica en mijn interesses in de software richting.Vooropleidingen

Na het behalen van mijn HAVO diploma in 1995 heb ik mij aangemeld voor de Koninklijke Marine. Na het succesvol doorlopen van de verschillende keuringen kreeg ik te horen dat ik vanwege mijn leeftijd pas in mei 1996 mocht beginnen. Om de twaalf tussenliggende maanden om een goede manier in te vullen heb ik ervoor gekozen om een MBO opleiding technische informatica te volgen. Vanwege de korte beschikbare tijd (12 maanden) heb ik de theorie van de eerste drie jaar hierbij parallel doorlopen. Op een later tijdstip heb ik hiernaast nog een MBO Elektronicatechniek in deeltijd afgerond.

Vooropleidingen